Ergatotexnites.gr

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Υπουργείου Πολιτισμού.

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 15/01/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. συμμετέχει στην 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019 που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

 

Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ συμμετέχει στην 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση που προκήρυξε για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2018 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., και συμμετέχουμε στην ομόφωνη απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, για κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης σε όλο το Δημόσιο με αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ


 

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 12/01/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. καταγγέλλει την άγρια επίθεση  που εξαπέλυσαν αστυνομικές δυνάμεις , με γκλομπ , χημικά και κρότου λάμψης εναντίον των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Τα συνεχόμενα κρούσματα βίας και αυταρχισμού είναι έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ και οι  εκ των υστέρων δηλώσεις από την αρμόδια υπουργό το μόνο που προσφέρουν είναι να αυξάνουν το μέγεθος της υποκρισίας.

Οι εργαζόμενοι όμως και γνωρίζουμε και πίσω δεν κάνουμε.

Στο πλαίσιο αυτό ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ  συμμετέχουμε στη  στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου  λειτουργίας των υπηρεσιών.

 Καλούμε  όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στο ΥΠ.ΠΟ.Α να δώσουμε δυναμικά  το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα και ώρα 15:00, στη Βουλή με κεντρικά αιτήματα:

• Να αποσυρθεί το απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων εκπαιδευτικών

.• Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

•  Να πραγματοποιηθούν μαζικοί διορισμοί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Αυτοδιοίκηση και σε όλες τις κοινωνικές δομές.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.


logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 24/10/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση που πρέπει να καταθέσετε στην υπηρεσία σας, για την διεκδίκηση των δώρων και επιδομάτων και να κρατήσετε αντίγραφο μαζί με τον αριθμό πρωτοκόλλου.

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Αυτή η σελίδα περιέχει ενσωματωμένο το αρχείο σε pdf και προϋποθέτει να έχετε εγκατεστημένο πρόγραμμα προβολής αρχείων τύπου pdf.

Δεν έχετε PDF plugin εγκατεστημένο ή το plugin δεν λειτουργεί.

Το συγκεκριμένο αρχείο μπορείτε να το "κατεβάσετε" με δεξί κλικ και Αποθήκευση δεσμού ως (Firefox) ή Αποθήκευση προορισμού ως (Explorer)


logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 13/11/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε

Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018. Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε καθολική συμμετοχή στην Απεργία, αφού μόνο με μαζικότητα και αποφασιστικότητα θα στείλουμε καθαρό το μήνυμα μας.

Oι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων αποτελέσαν τα «συνήθη υποζύγια» με μειώσεις πάνω από 40% στους μισθούς τους, με συνέπεια να υφιστάμεθα για όλους εμάς και τις οικογένειές μας οικονομική ασφυξία. Τώρα η επίθεση συνεχίζεται με μια  νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια όλων  των προηγούμενων.

Την ίδια στιγμή στο μέτωπο του ασφαλιστικό είτε καταφέρει η Κυβέρνηση να αποφύγει είτε να αναστείλει τις περικοπές στις παλιές συντάξεις, οι νέοι συνταξιούχοι μετά τον Μάιο του 2016 νιώθουν στο πετσί τους τα αποτελέσματα του Νόμου Κατρούγκαλου.

Οι περικοπές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το Ν. 4387/2016 ξεκινούν από 7% για ΥΕ κατηγορία με 20 χρόνια ασφάλισης και κορυφώνεται στο 35% για ΠΕ κατηγορία με 40 χρόνια ασφάλισης. Οι μειώσεις είναι αντίστοιχες στα επικουρικά ταμεία αλλά και στο ΕΦΑΠΑΞ.

Η ένταξη στα ΒΑΕ με συνταξιοδοτικό όφελος για τους εργαζόμενους σε αυτά, ύστερα από τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η διεύρυνση των επαγγελμάτων, που θα ενταχθούν, με αναβάθμιση των κατηγοριών στην καταβολή του επιδόματος, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, χωρίς αποχαρακτηρισμούς θα εξακολουθήσουν να είναι στην προμετωπίδα των δίκαιων αιτημάτων μας.

Η απάντηση των αρμόδιων Υπουργών στα αιτήματά μας ήταν βασισμένες στη μνημονιακή λογική που διέπει και αυτήν την κυβέρνηση. Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών μας τόνισε ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 800 εκατομμύρια και μετά βίας επαρκούν για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ!

Η δική μας απάντηση οφείλει να είναι η καθολική συμμετοχή στην Απεργία και στις Απεργιακές Εκδηλώσεις. Στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις κατά τόπους απεργιακές εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν στην περιφέρεια τα Τοπικά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. συντάσσεται με το Απεργιακό πλαίσιο που αποφάσισε η Ε.Ε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.
  3. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός των εργαζομένων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
  5. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή σε κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
  6. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής. Η αξιολόγηση να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη μόνο για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο, με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, που θα ΑAAτοποθετούν τον κατάλληλο υπάλληλο στην κατάλληλη θέση.
  7. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
  8. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. Μείωση κατά 50% των ληστρικών επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που υπερβαίνουν το 5% όταν στις τράπεζες είναι το μισό, ενώ οι δόσεις είναι εξασφαλισμένες καθώς παρακρατούνται από τον μισθό και τη σύνταξη.
  9. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
  10. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

 

Συναδέλφισσες/οι όλοι στην Απεργία στις 14 Νοέμβρη

 

                                                     Η Ε.Ε Της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ 

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 31/08/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Για την ανανέωση των καρτών απεριορίστων διαδρομών Ο.Α.Σ.Α.»

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να ανανεώσουν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του Ο.Α.Σ.Α., οι οποίες λήγουν το μήνα Σεπτέμβριο, να επικοινωνήσουν με τα Σωματεία τους, είτε να προσκομίσουν το ποσό που απαιτείται (147,90€ για εξάμηνη κάρτα) μέχρι τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 09:00 έως και τις 16:00 στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. (Διοσκούρων 1β).

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.