Ergatotexnites.gr

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Υπουργείου Πολιτισμού.

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 31/08/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Για την ανανέωση των καρτών απεριορίστων διαδρομών Ο.Α.Σ.Α.»

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να ανανεώσουν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του Ο.Α.Σ.Α., οι οποίες λήγουν το μήνα Σεπτέμβριο, να επικοινωνήσουν με τα Σωματεία τους, είτε να προσκομίσουν το ποσό που απαιτείται (147,90€ για εξάμηνη κάρτα) μέχρι τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 09:00 έως και τις 16:00 στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. (Διοσκούρων 1β).

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.


logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 04/06/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Συμμετέχουμε στην Απεργία-Αποχή στην αξιολόγηση που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συμμετέχει στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης και στον β΄ κύκλο αξιολόγησης (ηλεκτρονική αξιολόγηση). Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στο ΥΠ.ΠΟ.Α να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής και στη συνέχεια να την παραδίδουν στο πρωτοβάθμιο Σωματείο που ανήκουν.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.


Αυτή η σελίδα περιέχει ενσωματωμένο το αρχείο σε μορφή "pdf" και προϋποθέτει να έχετε εγκατεστημένο πρόγραμμα προβολής αρχείων τύπου "pdf".

Δεν έχετε PDF plugin εγκατεστημένο ή το plugin δεν λειτουργεί.

Το συγκεκριμένο αρχείο μπορείτε να το "κατεβάσετε" με δεξί κλικ και Αποθήκευση δεσμού ως (Firefox) ή Αποθήκευση προορισμού ως (Explorer)


logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 10/05/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: « Ενημέρωση για τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συνεδρίασε, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με μία σειρά από μεγάλα θέματα να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ωστόσο, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης προστέθηκε σε αυτά ένα ακόμη.

Αυτό συνέβη όταν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής επέδωσαν στον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, Γιάννη Παπαγεωργόπουλο και στον Αν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας και πρόεδρο της Δ.Α.Κ.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.Α., Κώστα Νικολάου, έγγραφο με το οποίο καλούνται να καταθέσουν στη Γ.Α.Δ.Α. λόγω συνδικαλιστικής δράσης και συγκεκριμένα της κατάληψης στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας. Αυτή η εξέλιξη προέκυψε ως συνέπεια μηνυτήριας αναφοράς, η οποία ελπίζουμε να προέρχεται από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Κώστα Στρατή, και να μην έχουν βάση οι πληροφορίες μας που φέρουν ως μηνυτές «συναδέλφους-συνδικαλιστές» από το ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. καταγγέλλει αυτές τις αλήστου μνήμης τακτικές, οι οποίες βρίσκουν θιασώτες τους λειτουργούς της κατ’ όνομα «κυβέρνησης της αριστεράς». Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Πρόεδρο και στον Αν. Γραμματέα της και παραδίδει στην κρίση των συναδέλφων όσους εμπνεύστηκαν αυτό το σχέδιο σπίλωσης και συκοφάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., ωστόσο, δεν πτοείται από τέτοιου είδους μικρόνοες ενέργειες και αφού εξέλεξε νέο Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας τον συνάδελφο Παναγιώτη Σταθουλόπουλο, συνεδρίασε κανονικά παίρνοντας μία σειρά αποφάσεις για τα πραγματικά ζητήματα των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και για τα οποία ελήφθησαν αποφάσεις είναι τα ακόλουθα:

 1. Η διαδικασία διαλόγου για το ζήτημα της αξιολόγησης μεταξύ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης απέβη άκαρπη. Ως εκ τούτου, η Ε.Ε. της Ομοσπονδίας ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της Απεργίας-Αποχής από τη διαδικασία και της ηλεκτρονικής αξιολόγησης. Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε τους συναδέλφους που θα συμμετέχουν στην Απεργία- Αποχή πως έχουν την απόλυτη κάλυψη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
 2. Σε ό,τι αφορά το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση έχει ως στόχο την εξάλειψή του, όπως άλλωστε φαίνεται και από τη διαδικασία με τη συγκρότηση πολυμελούς και αναποτελεσματικής επιτροπής. Γι’ αυτό το λόγο, η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. αποφάσισε να ζητήσει άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. στην οποία θα κατατεθούν οι προτάσεις της, όπως είχε γίνει και το 2014, που προβλέπουν όχι μόνο τη διατήρηση του επιδόματος αλλά και τη διεύρυνσή του σε όσους ακόμη συναδέλφους το δικαιούνται.
 3. Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. αποφάσισε να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού, Κώστα Στρατή, προκειμένου να μας ενημερώσει για το τι έχει πράξει, με βάση πάντα τις δεσμεύσεις που έχει δώσει, για τη μεταφορά του συνόλου του προσωπικού του Ταμείου Αλληλοβοηθείας στη δύναμη του ΥΠ.ΠΟ.Α. και συγκεκριμένα στις οργανικές θέσεις που προβλέπονται για τους συναδέλφους από το νέο Οργανισμό λειτουργίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. Ταυτόχρονα, ζητάμε από τον Υφυπουργό ενημέρωση για το πώς θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά του παιδικού σταθμού στο Υπουργείο και πως θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του. Ζητάμε, επίσης, πληροφόρηση για το πότε θα κατατεθεί το νομοθέτημα με το οποίο οι κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. θα πληρώνονται απ’ ευθείας από το Τ.Α.Π.Α., όπως και το αν θα περιλαμβάνεται στο ίδιο νομοθέτημα το επίδομα παιδικού σταθμού για τους συναδέλφους της περιφέρειας.
 4. Ζητάμε ακόμη από τον Υφυπουργό, στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται το Τ.Α.Π.Α., να μας ενημερώσει αφενός για το τι μέλει γενέσθαι με το Σχέδιο Νόμου για τον Νέο Οργανισμό λειτουργίας του Τ.Α.Π.Α., όπως επίσης και για τις τρεις τροπολογίες που, όπως έχει δηλώσει, θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή και αφορούν: α) τα είδη με παρακαταθήκη β) τα αναψυκτήρια γ) τον Φ.Π.Α.
 5. Για τους συναδέλφους με τα «ένδικα μέσα», ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., δηλώνουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, ολοκληρώθηκε η διαδικασία από πλευράς ΥΠ.ΠΟ.Α. Πλέον, απομένουν οι διοικητικές πράξεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ώστε οι συνάδελφοι να πιάσουν δουλειά. Παράλληλα, απαιτούμε και αναμένουμε μέσα στις επόμενες μέρες την έκδοση από το Α.Σ.Ε.Π. της προκήρυξης για την πρόσληψη των 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων. Μια προκήρυξη που η τραγική καθυστέρησή της έχει εμφανείς συνέπειες στο έργο και την εικόνα του ΥΠ.ΠΟ.Α. Τέλος, απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία να μάθουμε τι έχει συμβεί και που βρίσκεται η προκήρυξη για την πρόσληψη των 33 μονίμων Αρχαιολόγων.
 6. Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας που έχουν ως συνέπεια τη μη λειτουργία των τουαλετών ακόμη και σε δημοφιλείς Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία, αποτελούν ντροπή για τη χώρα μας. Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία να προκηρύξει άμεσα τις 18μήνες συμβάσεις για τους 125 συναδέλφους που εργάζονταν στην καθαριότητα. Υιοθετούμε, επίσης, το αίτημα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών για κάλυψη, με μόνιμο προσωπικό, των 120 κενών οργανικών θέσεων που προβλέπονται από τον Οργανισμό.
 7. Σε κάθε περίπτωση όσοι έφοροι Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων χρησιμοποιούν παράνομα την ετεροαπασχόληση, απαιτώντας από συναδέλφους Εργατοτεχνίτες, Μαρμαροτεχνίτες και Αρχαιοφύλακες, να αφήσουν το έργο τους και να ασχοληθούν με τις τουαλέτες και την καθαριότητα εν γένει, να γνωρίζουν ότι η παρανομία τους είναι ήδη γνωστή και θα απαντηθεί όπως της αρμόζει.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Είμαστε, επίσης, αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την προάσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων και να αντιταχθούμε αποφασιστικά σε όσους τις επιβουλεύονται. Βρισκόμαστε, άπαντες, σε εγρήγορση και έτοιμοι για αγώνα κάθε μορφής.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.


logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 29/05/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Κάλεσμα για καθολική συμμετοχή στην Απεργία της 30ης Μαΐου.»

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. καλεί τις Συναδέλφισσες και τους Συναδέλφους στο ΥΠ.ΠΟ.Α. σε καθολική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. ημέρα η οποία έχει αποφασιστεί ως ημέρα Παλλαϊκής κινητοποίησης.

Οι Εργαζόμενοι που καθημερινά βιώνουμε τις χειρότερες συνέπειες των πολιτικών των μνημονίων έχουμε μόνο μία επιλογή, την επιλογή του αγώνα και της μάχης. Ειδικά εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που, παρά τον κοινωνικό αυτοματισμό που συστηματικά καλλιεργείται, έχουμε υποστεί τρομακτική μείωση στους μισθούς κατά 40%, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό υποστελέχωσης του Δημοσίου στη λογική υπηρέτησης του επιτελικού κράτους, με φθηνό κόστος και με την εκχώρηση στους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων δράσεων.

Με βάση το απεργιακό πλαίσιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ μαζικά, αποφασιστικά , Απεργούμε και Διεκδικούμε:

 1. Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
 2. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
 3. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
 4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
 5. Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
 6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
 7. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δίνουμε όλες και όλοι το παρών στα Απεργιακά Συλλαλητήρια και στις Πορείες Διαμαρτυρίας. Στην Αθήνα στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00πμ και στην Περιφέρεια στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των τοπικών τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Εργατικών Κέντρων.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.


logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 02/05/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Συμμετέχουμε στη παναττική στάση εργασίας της Πέμπτης 3/5. Λέμε κάτω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.»

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και 7 Ομοσπονδίες του Δημοσίου με τη συμπαράσταση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιστεκόμαστε στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου την Πέμπτη 3/5 και στις 12:30 δίνουμε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Κυβέρνηση, με κοινή διυπουργική απόφαση, συγκρότησε 17μελή επιτροπή «για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» στην οποία δεν μετέχει ούτε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων (ούτε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ούτε καμιάς Ομοσπονδίας) σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, όπου σε αντίστοιχες επιτροπές υπήρχε θεσμική συμμετοχή των εργαζομένων. Μετά την κινητοποίηση της 3ης του Απρίλη κάλεσε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να καταθέσει τις απόψεις της στην επιτροπή, χωρίς και πάλι να συμπεριλάβει θεσμικά κανένα εκπρόσωπό μας στην Ομάδα εργασίας.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει ως στόχο την περικοπή του επιδόματος και τον περιορισμό των εργαζομένων που το δικαιούνται. Εξάλλου η επίκληση του άρθρου 18 του Ν.4354/15 – νόμος για το μισθολόγιο – αυτό καταδεικνύει.

Η Κυβέρνηση σε πλήρη συμφωνία με τους θεσμούς αντιμετωπίζει το θέμα ως οικονομικό δείκτη με κόστος που πρέπει να περικοπεί.

Στο πλαίσιο συντονισμού δράσης των Ομοσπονδιών, που ανέλαβε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 του Μάη 2018, ώρα 12:30μμ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Για την διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στη συγκέντρωση η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών που τους αφορά το θέμα.

Διεκδικούμε:

 • Αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα.
 • Επέκταση χορήγησης του επιδόματος και σε όλους όσοι εργάζονται στις ίδιες συνθήκες - χώρους, κλάδους, ειδικότητες- και το δικαιούνται, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, έργου, κοινωφελούς εργασίας).
 • Συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στη 17μελή Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του θέματος.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.