Αθήνα, 01/09/2014

Θέμα: «Η νέα πολιτική και συνδικαλιστική χρονιά ξεκίνησε »

Η πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη, πολιτικά και συνδικαλιστικά, μιας νέας χρονιάς. Η νέα αυτή πολιτική και συνδικαλιστική χρονιά, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, κάθε άλλο παρά εύκολη και ήρεμη προμηνύεται για όλους εμάς τους εργαζόμενους, που καλούμαστε, κι ενώ βρισκόμαστε σε διαρκή αγώνα, να αντιμετωπίσουμε νέες συντονισμένες επιθέσεις από γνωστά κέντρα με προφανή στόχο τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα και τις απολύσεις στο Δημόσιο. Σε αυτή την επίθεση μπορούμε να απαντήσουμε μόνο με μαζικότητα, αποφασιστικότητα, ενότητα και συντονισμό.

Στο πλαίσιο αυτό η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. υπενθυμίζει, για ακόμη μία φορά:

-Πως με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όπου συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας, κανένας συνάδελφος δεν συμμετέχει σε κανένα στάδιο της διαδικασίας(επιμερισμός ποσοστών, αυτοαξιολόγηση, εισήγηση, αξιολόγηση) της «προσχηματικής αξιολόγησης στο Δημόσιο» στην οποία επιμένει, παρά την καθαρή του ήττα στις αίθουσες των δικαστηρίων, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης.

-Ταυτόχρονα, υπενθυμίζουμε πως η απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλύπτει και το θέμα των ελέγχων του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. για τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας. Ως εκ τούτου κανένα στέλεχος της διοίκησης και κανένας εργαζόμενος στο ΥΠ.ΠΟ.Α δεν οφείλει να δίνει στοιχεία για συναδέλφους στο κλιμάκιο επιθεωρητών-ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης που βρίσκεται στο Υπουργείο.

Σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχουν περιθώρια για τακτικισμούς και αναβλητικότητα από κανέναν. Δίνουμε έναν αγώνα ζωής για όλους εμάς τους εργαζόμενους και θα τον κερδίσουμε!

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.