Αθήνα, 25/06/2015

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ για τη δικαίωση των 198 συναδέλφων μας»

Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. εκφράζει τη μεγάλη της ικανοποίηση για τη δικαίωση του πολύχρονου αγώνα 198 συναδέλφων, οι οποίοι (βρισκόντουσαν σε εκκρεμότητα από το 2010) με βάση υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ (1222/ 23-6-2015), διορίζονται σε αντίστοιχες θέσεις που συστήνονται και έτσι αποκαθίσταται μία μεγάλη αδικία εις βάρος τους.

Για να φτάσουμε σε αυτή την εξέλιξη απαιτήθηκε, συν τοις άλλοις, η τιτάνια προσπάθεια του συνδικαλιστικού κινήματος στο Υπουργείο Πολιτισμού προεξέχοντος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών στο ΥΠ.ΠΟ.Α., που σήκωσε σχεδόν όλο το βάρος της προσπάθειας. Η προσπάθεια αυτή σε πολλούς φάνταζε εκ προοιμίου χαμένη, ωστόσο η πίστη των συναδέλφων και η δυναμική διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία, που αδίκως είχαν στερηθεί, οδήγησε στο θετικό αυτό αποτέλεσμα και τους συναδέλφους και πάλι κοντά μας στην εργασία τους.

Στο σημείο αυτό επιθυμούμε να αναφερθούμε στην καταλυτικής σημασίας παρέμβαση του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού, κ. Ξυδάκη, αλλά και του ίδιου του υπουργού προσωπικά, με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. και του Σωματείου Εργατοτεχνιτών με τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, κ. Κατρούγκαλο, να ολοκληρωθούν με επιτυχία και οι προσλήψεις των συναδέλφων να προηγηθούν οποιονδήποτε άλλων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Σε κάθε περίπτωση η αποκατάσταση των συναδέλφων μας αποτελεί δικαίωση και για την Ομοσπονδία μας, ενώ ταυτόχρονα μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα και με κάθε πρόσφορο μέσο το δίκιο των συναδέλφων μας.

Τέλος, ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. ενημερώνουμε όλους εσάς τους συναδέλφους μας πως στις αμέσως επόμενες μέρες θα τοποθετηθούμε με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στα βασικά θέματα που απασχολούν αυτή την εποχή το ΥΠ.ΠΟ.Α. και έχουν να κάνουν: α) με τις προσλήψεις μέσω Ο.Α.Ε.Δ. β) τον «εθελοντισμό» και γ) τα Μουσεία και Ν.Π.Δ.Δ.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.