Αθήνα, 28/11/2017

Θέμα: «Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για την τοποθέτηση νέας διοίκησης στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.»

Η ανακοίνωση από την Υπουργό Πολιτισμού, κα. Λυδία Κονιόρδου, της σύνθεσης του νέου Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας κατέδειξε το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της «αριστεράς» τις συνδικαλιστικές κατακτήσεις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Τ.Α.Υ.ΥΠ.ΠΟ. πολιτική ηγεσία δεν δέχθηκε την εισήγηση της Ομοσπονδίας για τη θέση του πρόεδρου του Ταμείου και προχώρησε στην τοποθέτηση άλλου προσώπου. Με αυτόν τον τρόπο πλέον η πλειοψηφία της διοίκησης του Ταμείου είναι αποκλειστικά κυβερνητική επιλογή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οφείλουμε ωστόσο να αναφέρομαι ότι οι συνάδελφοι που επιλέχθηκαν από την πολιτική ηγεσία για τις 3 θέσεις στο νέο Δ.Σ έχουν συνδικαλιστική δράση σε υψηλό επίπεδο. Έτσι γνωρίζουν πολύ καλά την αξία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας καθώς και τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων με τους οποίους δημιουργήθηκε, όπως επίσης και τι πρόσφερε και προσφέρει όλα τα χρόνια της λειτουργίας του.

Αναφορικά με τις αιχμές που αφήνονται από την ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ.Α περί διαφάνειας που θα φέρει στο Τ.Α.Υ.ΥΠ.ΠΟ. η νέα διοίκηση δεν μας αγγίζουν, καθώς αποτελούν «άλλοθι» της πολιτικής ηγεσίας για την κάλυψη της επιλογής της. Η άψογη οικονομική διαχείριση από καταβολής του Ταμείου, η οποία πιστοποιείται από τους πάντες, δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν να την αμφισβητεί.

Σε κάθε περίπτωση, ως Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., είμαστε παρόντες με τα δύο μέλη που τοποθετήθηκαν στο συμβούλιο έπειτα από πρότασή μας. Με την παρουσία τους θα ενισχύουμε όλες τις ενέργειες που θα γίνονται προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των κεκτημένων του Ταμείου. Ταυτόχρονα θα αποτρέπουμε τυχόν κινήσεις που θα θέτουν σε κίνδυνο την κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.