logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 05/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Προκήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης στο Υπουργείο Πολιτισμού»

Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού συμμετείχαμε, μαζικά και δυναμικά, σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ και η Γ.Σ.Ε.Ε. ενάντια στα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση.

Τα εργασιακά μας δικαιώματα επιχειρείται να συνθλιβούν και να γίνουν βορά στις ορέξεις της Τρόικα με χιλιάδες συναδέλφους να οδηγούνται στη συγκαλυμμένη ανεργία, που ονομάστηκε τεχνηέντως «εφεδρεία» και όλους τους υπόλοιπους στην εξαθλίωση με μισθούς πείνας, όπως προβλέπεται από το νέο ενιαίο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, και τα «έκτακτα χαράτσια» να γκρεμίζουν τις ζωές μας.

Ταυτόχρονα, οι ωμοί εκβιασμοί που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό βρίσκονται στην «ημερήσια δραστηριότητα» κυβερνητικών στελεχών.

Ο κόσμος της εργασίας είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί και να ανατρέψει στους δρόμους την αντιλαϊκή και αδιέξοδη πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα και τους Έλληνες στην απόλυτη δυστυχία.

Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.) αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα του και προκηρύσσει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με κλειστούς Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Τ. την Τέταρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Τ. θα δώσουμε ενωμένα και μαζικά αυτόν τον αγώνα, έναν αγώνα που πρέπει να κερδίσουμε για εμάς τους ίδιους, για τα παιδιά μας, για τον Πολιτισμό, για την Ελλάδα.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.