Δελτίο Τύπου - 17-02-2014

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 17/02/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.) έχει προκηρύξει για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση στο ΥΠ.ΠΟ.Α. με συγκέντρωση στις 09:00 π.μ. έξω από το κεντρικό κτίριο του Υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας. Ταυτόχρονα, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απεργούμε αντιδρώντας στις απολύσεις που προετοιμάζει ανερυθρίαστα για τους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στο Π.Δ. 164/2004 ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να υλοποιήσει τις επιταγές της τρόικας και να παραχωρήσει τα φιλέτα του Δημοσίου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Απεργούμε εναντιωμένοι στους ελέγχους της ντροπής που διενεργούνται στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και έχουν ως στόχο την ανατροπή του Π.Δ 164/2004.

Απεργούμε για να απαιτήσουμε την άμεση επαναπρόσληψη, μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας, των 184 συναδέλφων μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και την άμεση πλήρωση των τεράστιων κενών σε προσωπικό που υπάρχει στο ΥΠ.ΠΟ.Α. (φυλακτικό, επιστημονικό, τεχνικό) μέσω προσλήψεων ή μέσα από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας με τη μέθοδο της κινητικότητας.

Απεργούμε για την έλλειψη ενημέρωσης και επαρκούς πληροφόρησης για το σχέδιο του νέου Οργανισμού του ΥΠ.ΠΟ.Α., που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής του επεξεργασίας.

Στην κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συμπαρίσταται η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η οποία στηρίζει το αγώνα μας.

Οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α. είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε αγωνιστικά το μήνυμα πως οι απολύσεις και η διάλυση του Υπουργείου με την τεράστια αξία για την αναγέννηση της πατρίδας μας δεν θα περάσουν.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.