logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Αθήνα, 29/12/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Θέμα: «Mισθολογική αναγνώριση προϋπηρεσιών.»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι με την ψήφιση του νόμου 4354/16-12-2015, που αφορά και το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων του Δημοσίου, δίνεται η δυνατότητα μισθολογικής αναγνώρισης σε προϋπηρεσίες που έχουν διανυθεί αλλά μέχρι τώρα δεν λαμβάνονταν υπόψη στη μισθολογική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παρ. 1στ του άρθρου 7 του νόμου 4354, στις διατάξεις του υπάγονται όλοι οι υπάλληλοι και των ΝΠΙΔ (Νομικών Προσώπων Ιδ. Δικαίου) που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 26 του ίδιου νόμου, λαμβάνεται υπ’ όψη η προϋπηρεσία που έχει διανυθεί στους φορείς του άρθρου 7 μέχρι την 31/12/2015.

Επιπλέον σύμφωνα με τις παρ. 4α και 4β του άρθρου 11 του ίδιου νόμου, η αναγνώριση των ανωτέρω προϋπηρεσιών πραγματοποιείται με απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου ή άλλου αρμόδιου οργάνου και τα οικονομικά αποτελέσματα ισχύουν από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης και όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Συνεπώς καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν ανάλογη προϋπηρεσία και δεν έχει αναγνωριστεί, να σπεύσουν το αργότερο μέχρι τις 31-12-2015 να υποβάλλουν την σχετική αίτηση αναγνώρισης της εν λόγω προϋπηρεσίας στο οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο (δια της υπηρεσίας τους).


Οι συνάδελφοι που προέρχονται από τον ΟΣΕ και δεν τους έχει αναγνωριστεί η προϋπηρεσία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καταθέσουν αίτηση για αναγνώριση.

Αυτή η σελίδα περιέχει ενσωματωμένο το αρχείο σε μορφή "pdf" και προϋποθέτει να έχετε εγκατεστημένο πρόγραμμα προβολής αρχείων τύπου "pdf".

Δεν έχετε PDF plugin εγκατεστημένο ή το plugin δεν λειτουργεί.

Το συγκεκριμένο αρχείο μπορείτε να το "κατεβάσετε" με δεξί κλικ και Αποθήκευση δεσμού ως (Firefox) ή Αποθήκευση προορισμού ως (Explorer)


Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.