τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού,

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

 

Αθήνα, 15 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ενημέρωση για την τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη»

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. στο πλαίσιο της ενημέρωσης σας για τις δράσεις της στο διάστημα της πανδημίας του κορονοϊού σας κάνει γνωστό πως το βράδυ της Μ. Τρίτης 14 Απριλίου, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη.

Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη συμμετείχε το προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι των κλαδικών και περιφερειακών πρωτοβάθμιων  Σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, καλωσορίζοντας την κ. Υπουργό στην τηλεδιάσκεψη της επισήμανε πως για την Ομοσπονδία το κυρίαρχο ζήτημα αυτή την περίοδο είναι η προστασία των εργαζομένων από τον κορονοϊό, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος για τα μέτρα πρόληψης  που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται από την πλευρά του Υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, αναφέρθηκε, όπως και η κ. Υπουργός στη συνέχεια στο γεγονός ότι μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίαςστην τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης ρυθμίστηκαν τα θέματα του προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες και αυθαιρεσίες σχετικά με την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας για τους συναδέλφους μας ορισμένου χρόνου,καθώς επίσηςότι ορίστηκαν στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ δευτερεύοντες  διατάκτες, ώστε να πραγματοποιείται άμεσα η πληρωμή τιμολογίων.

Ταυτόχρονα, η κ. Υπουργός δήλωσε πως θα κοινοποιήσει επιπροσθέτως εντολή προς τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις προκειμένου να πράξουν κάθε τι αναγκαίο για την πραγματοποίηση εκ νέου απολυμάνσεων σε υπηρεσίες και χώρους, όπως και για την προμήθεια απολυμαντικών και αντισηπτικών υλικών.

Στη συνέχεια της συζήτησης ο πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. αναφέρθηκε σε ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούνάμεσα, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για ομάδεςεργαζομένων. Μεταξύ αυτών η διασφάλιση του Τ.Α.Π.Α. με την προφύλαξη του αποθεματικού του, αλλά και το ζήτημα των εργαζομένων στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας, για τους οποίους η Ομοσπονδία –για ακόμη μία φορά- ζήτησε άμεση λύση. Τέθηκε, ακόμη, και το θέμα της οριστικής τοποθέτησης από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των  συναδέλφων μας  με τα «ένδικα μέσα». Επίσης χαιρετίστηκε η προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών για την πιστοποίηση των Μουσείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, και τονίστηκε ότι η Ομοσπονδία θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Σε αυτή την πρώτη τηλεδιάσκεψη δεν συζητήθηκαν εκτενώς κλαδικά ζητήματα ωστόσο αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον αλλά και με υπομνήματα που θα αποστείλουν τα Σωματεία προς την κ. Υπουργό.

Η Υπουργός Πολιτισμού από την πλευρά της ενημέρωσε για μία σειρά από πρωτοβουλίες που έχει λάβει στην κατεύθυνση της προστασίας του ΥΠ.ΠΟ.Α αλλά και του δημόσιου χρήματος, όπως αυτή με την αποστολή του φακέλου της υπόθεσης της  εταιρείας «IKNOWHOW» στον εισαγγελέα.

Η Ε.Ε  της Ομοσπονδίας  έκανε σαφές  πως συμφωνεί με την ενέργεια αυτή, η οποία έγινε για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και σε καμία περίπτωση για να δημιουργήσει ζήτημα σε εργαζόμενους ή να εξυπηρετήσειάλλου είδους συμφέροντα, όπως επιχειρούν να περάσουν προς τα έξω τα συνήθη «γκρουπούσκουλα» του ΥΠ.ΠΟ.Α σε συνεργασία με γνωστά  πλέον πολιτικά και μιντιακά παράκεντρα.Καθημερινά πάντως  αποδεικνύεται ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τους εργαζόμενους και ποιοι «επενδύουν» στην σκανδαλολογία, τη διασπορά φημών και παντός είδους « FakeNews” με άμεσο στόχο την καλλιέργεια κλίματος διχασμού, αναστάτωσης  και απαξίωσης στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε και στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τα δύο ξενοδοχεία για τα οποία τόνισε πως γι’ αυτό της οδού Φαλήρου το θέμα θα τεθεί εκ νέου στο Κ.Α.Σ και αυτό θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις,για δε  αυτό στο Κουκάκι το θέμα δεν αφορά το Υπουργείο Πολιτισμού. Το γεγονός αυτό έρχεται να ενισχύσειτην άποψη της Ε.Ε  πως οι γνωστές καρικατούρες του ΥΠ.ΠΟ.Α προσπάθησαν απλά να δημιουργήσουν ζήτημα εκ του μη όντος. Και αυτό  το έκαναν μη έχοντας άλλα θέματα να ασχοληθούν, αφού από την ασφάλεια του καναπέ τους όπου βρίσκονται, εξαφανισμένοι από οποιαδήποτε δράση, διαπίστωσαν ότι μάταια περιμένουν να πιάσει  η «προφητεία» τους για την επικείμενη καταστροφή του υπουργείου από την πανδημία.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. με προσήλωση στις δεσμεύσεις της απέναντι όχι μόνο στο συντριπτικό 75% που εξέλεξε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, αλλά στο σύνολο των συναδέλφων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. συνεχίζει καθημερινά τις προσπάθειες της για επίλυση των ζητημάτων σε όλα τα επίπεδα.  Για το πρωταρχικό πρόσταγμα των καιρών που είναι η προστασία της υγείας των συναδέλφων μας σήμερα, αλλά και για ένα ισχυρό ΥΠ.ΠΟ.Α την επόμενη ημέρα όπου όλα θα έχουν αλλάξει.

Σας ευχόμαστε και μέσω της ανακοίνωσής μας να περάσετε τις ημέρες του Πάσχα όσο το δυνατό καλύτερα και κυρίως με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!!!

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ