ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.
ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ
ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Απαιτούμε μόνιμη λύση στο στεγαστικό, μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών»
Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από το «πανηγυρικό» δελτίο του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. πως ομόφωνα ανακηρύχτηκαν από το Δ.Σ του Ταμείου οι δύο πλειοδότριες εταιρείες για την «αξιοποίηση» 28 ακινήτων του Δημοσίου, μεταξύ αυτών και το κτίριο που στεγάζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οδό Μπουμπουλίνας.
Και αυτό γίνεται ενώ η πολιτική ηγεσία πολλάκις έχει σταθεί στην ανάγκη μείωσης των εξόδων που προκύπτουν από τη διασπορά των υπηρεσιών σε διάφορα κτίρια. Τώρα, με τα νέα δεδομένα, όχι μόνο χάνεται το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, αλλά και αυξάνονται κατακόρυφα τα έξοδα, καθώς το ΥΠ.ΠΟ.Α. θα υποχρεωθεί να μισθώνει το δικό του, μέχρι σήμερα, κτίριο! Εκτός και αν αφεθεί η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία να κάνει έξωση και βρεθούμε υπηρεσίες και πολιτική ηγεσία στο δρόμο.
Πέρα όμως από το κτιριακό ζήτημα, μας προκάλεσε έκπληξη το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία δεν δείχνει να κατάλαβε, από το καλοκαίρι που πέρασε, πως τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι χρειάζονται μόνιμο φυλακτικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις που προκαλεί η αυξημένη επισκεψιμότητα. Και αυτό γίνεται ξεκάθαρο με το γεγονός ότι επιχειρείται και πάλι το πρόβλημα να καλυφθεί με την πρόσληψη 777 συμβασιούχων, η πλειοψηφία των οποίων θα διατεθεί για τις ανάγκες που θα προκύψουν από την ελληνική προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014.
Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί και εμμένει στις απόψεις της αφενός μεν για το κτιριακό ζήτημα: Το ΥΠ.ΠΟ.Α. πρέπει να στεγαστεί σε κτίριο που θα συνάδει με την αποστολή του και θα συνδυάζει το διοικητικό έργο, την εξυπηρέτηση του πολίτη και τις πολιτιστικές δραστηριότητες ταυτόχρονα. Αφετέρου δε, ζητάμε οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Υπουργείου σε προσωπικό να καλυφθούν είτε με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, είτε μέσα από τη δεξαμενή της κινητικότητας . Σε κάθε περίπτωση, η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού δεν λύνει ουσιαστικά κανένα πρόβλημα, παρά μόνο καλύπτονται παροδικά προβλήματα που απαιτούν οριστικές λύσεις.