Αθήνα, 4/12/2013

Θέμα: «48ώρη Απεργιακή Κινητοποίηση στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2013 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η κυβέρνηση της χώρας συνεχίζει να έχει ως σταθερό προσανατολισμό τον εκφοβισμό των δημοσίων υπαλλήλων και ως στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού, ο οποίος βάλλεται πανταχόθεν προκειμένου να «πειστεί» ότι για όλα τα δεινά του τόπου και τα δικά του ευθύνονται οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι. Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι πραγματικοί υπεύθυνοι της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τις δράσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, και αφού απέτυχε το προηγούμενο σχέδιο κατασκευής επιόρκων, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός νέου σχεδίου με στόχο πάντα τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες και με μισθούς πείνας εργάζονται αφοσιωμένα και προσφέρουν στον ελληνικό πολιτισμό ποιοτικές υπηρεσίες που έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας σε Μουσεία και Αρχ. Χώρους, για την οποία αύξηση πανηγυρίζει η κυβέρνηση εντάσσοντάς την στο λεγόμενο «success story».

Συγκεκριμένα, με εντολή, βρίσκεται και πάλι στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κλιμάκιο ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να ελέγξει ξανά και ξανά υπάλληλους οι οποίοι έχουν ελεγχτεί περισσότεροι από κάθε άλλο. Αναφερόμαστε στους συναδέλφους που έχουν μονιμοποιηθεί μέσα από τις διαδικασίες του Π.Δ. 164/2004.

Απ’ ό,τι φαίνεται στην κυβέρνηση ευρισκόμενοι σε πλήρη σύγχυση προσποιούνται ότι αγνοούν πως οι εργαζόμενοι αυτοί, εκτός του ότι αγωνίστηκαν χρόνια τώρα για δίκιο τους, απέδειξαν με κάθε τρόπο πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ υπέρ τους είχε αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μάλιστα, η απόφαση- οδηγία εντολή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανάγκασε τότε την κυβέρνηση να προχωρήσει στο συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα.

Ταυτόχρονα, η συγχυσμένη κυβέρνηση λησμονά πως οι αποφάσεις για το ποιοι εργαζόμενοι πληρούσαν τα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν στο Π.Δ 164/2004 πάρθηκαν από το Α.Σ.Ε.Π. Τον οργανισμό δηλαδή που η ίδια η κυβέρνηση επικαλείται σε κάθε περίπτωση ως ακριβοδίκαιο και διάφανο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δεν κρύβονται οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό από κανένα έλεγχο, δεν είναι όμως δυνατόν να είναι όμηροι συστηματικά καλλιεργούμενων φοβικών συνδρομών από την πολιτική ηγεσία που λειτουργεί ως ενδιάμεσος της Τρόικας.

Ζητάμε:

• να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά προβλήματα της διαθεσιμότητας.
  • η κινητικότητα να είναι η αρχή της κάλυψης των χιλιάδων ελλείψεων σε έμψυχο προσωπικό.
  • Άμεση ολοκλήρωση και υλοποίηση οργανογράμματος.
  • Άμεση αναμόρφωση του ΤΑΠΑ στη βάση της ολοκληρωμένης πρότασης των εργαζομένων για πολλαπλασιασμό των εσόδων του.
  • Ότι η αδήριτη ανάγκη κάλυψης όλων των αναγκών λειτουργίας των Υπηρεσιών πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Η 48ωρη προειδοποιητική κινητοποίηση των εργαζομένων με συγκέντρωση στην είσοδο του Υπ.Πο. (Μπουμπουλίνας 20-22) από την έναρξη, είναι η αταλάντευτη θέληση μας για ένα Υπουργείο πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης με σεβασμό στους πολίτες της Ελλάδας και του Κόσμου αλλά και με σεβασμό απέναντι στους εργαζόμενους.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ.Πο στις 9 και 30 το πρωί.