logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 14/02/2014
Αρ. Πρωτ.: 050

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Οι μάσκες έπεσαν, η αλήθεια αποκαλύφθηκε»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η επιχείρηση «λουκέτο» στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έλαβε πια επίσημο χαρακτήρα δια χειρός του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Χωρίς αιδώ και με φενάκη την «αποκατάσταση της αξιοπιστίας στο Δημόσιο Τομέα» εισήλθε το άρθρο 43 στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «ο επανέλεγχος μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ». Με ένα άρθρο δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι που δικαιώθηκαν, αφού προηγουμένως έδωσαν μακρύ απεργιακό και δικαστικό αγώνα σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, βρίσκονται ξανά υπό αίρεση, αυτή τη φορά από τα «μικτά κλιμάκια» -τα οποία έχουν οπλιστεί με «νέα κριτήρια»- που θα ορίσει ο κ. Μητσοτάκης, τα οποία τύποις θα είναι «υπό την αιγίδα» του ΑΣΕΠ.

Πέρα όμως από τους εργαζόμενους του Π.Δ. 164/2004, όπως και κάθε άλλης σύμβασης που μετατράπηκε σε Αορίστου Χρόνου, ο Αρμαγεδδών του Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα σαρώσει όλους τους εργαζόμενους που πέρασαν με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ από το 2003 έως το 2009. Καθώς και αυτοί τίθενται σε διαδικασία «επανελέγχου»!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Πλέον ακόμη και ο πιο αδαής έχει αντιληφθεί ότι οι «εντολοδόχοι» της τρόικας, αλλά και των επιχειρηματικών συμφερόντων, έχουν θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο για διάλυση του Δημοσίου και το μοίρασμα των κομματιών του στους ισχυρούς επιχειρηματικούς πόλους. Εξάλλου, νωπή είναι η δημόσια τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως: «Στο δημόσιο θα μείνουν όσα δεν θέλουν οι ιδιώτες»! Τώρα, όλοι γνωρίζουμε, πως η αποχή από τις συλλογικές δράσεις είναι συνενοχή και αποδοχή των κυβερνητικών επιλογών. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν γνωρίζει, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν τον αφορά.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ) γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος που βρίσκεται μπροστά μας είναι από τους μεγαλύτερους που έχουμε δώσει ποτέ.
- Είναι πόλεμος επιβίωσης για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
- Είναι πόλεμος επιβίωσης για εμάς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές μας,
- Είναι πόλεμος επιβίωσης για το σημαντικότερο Πολιτισμό της ανθρωπότητας, ο οποίος προσφέρεται από τη σημερινή δικομματική κυβέρνηση ως βορά στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α έχουμε ελεγχθεί περισσότερο από κάθε άλλον και αυτό το γνωρίζουν οι Ιαβέρηδες του Μητσοτάκη που έχουν αναλάβει τη συγκεκριμένη εργολαβία. Ως εκ τούτου έχουν λάβει…τα μέτρα τους, ώστε σώνει και καλά να βρούνε τα «παράθυρα» εκείνα που θα τους επιτρέψουν – παρά το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί παρανομίες και πλαστογραφίες - να πετύχουν το στόχο τους: Τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, που θα τις ενδύσουν με τη δική τους «αξιοκρατία».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων για την ανατροπή αυτών των σχεδίων. Όμως ο αγώνας αυτός δεν θα έχει καμία τύχη αν δεν είναι μαζικός και δυναμικός. Κανείς εργαζόμενος δεν είναι «εκτός κάδρου», κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν τον αφορά.

Ας δώσουμε το μήνυμα πως είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα συντρίψουμε τα σχέδια τους με καθολική συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014. Συμμετέχουμε όλοι στη συγκέντρωση στις 09:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Αθήνα και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που διοργανώνονται στην Περιφέρεια.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.