logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 23/07/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Οι συνεχιζόμενες απειλές δεν τρομάζουν κανέναν»

Ως Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. ενημερώνουμε, για ακόμη μία φορά, τους συναδέλφους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ότι:

  • Α) Η απεργιακή κινητοποίηση-αποχή από τη διαδικασία της «αξιολόγησης», βρίσκεται νόμιμα σε ισχύ
  • Β) Το έγγραφο-απειλή του Υ.Δ.Μ.Η.Δ. σχετικά με το θέμα είναι αβάσιμο και έχει ήδη καταγγελθεί ως τέτοιο από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Η διακίνησή του σε κάποιες υπηρεσίες στοχεύει απλώς στο να δημιουργήσει σύγχυση στους συναδέλφους. Σε ορισμένες περιπτώσεις που οι συνάδελφοι καλούνται να υπογράψουν ότι έλαβαν γνώση για την «εγκύκλιο του Υ.Δ.Μ.Η.Δ» να το πράττουν, υπογράφοντας με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός τους. Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουμε πως πρόκειται απλώς για μια προσπάθεια εκφοβισμού που δεν έχει καμιά απολύτως επίπτωση.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με πολύ καλύτερους όρους από αυτούς που ξεκίνησε, έχοντας καταφέρει να οδηγηθεί ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη μεγάλη του πολιτική ήττα.

Οι απειλές που εκτοξεύονται μέσω εγκυκλίων, τηλεοπτικών παραθύρων και άρθρων κατά παραγγελία σε εφημερίδες, φανερώνουν τον πανικό που έχει καταβάλει τους εμπνευστές της προσχηματικής αξιολόγησης, οι οποίοι δεν υπολόγισαν την καθολική αντίδραση που έτυχαν τα σχέδια τους από όλους εμάς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ενότητα συνεχίζουμε μέχρι τη τελική νίκη.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.