logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 09/10/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ενημέρωση για τις δράσεις της Ομοσπονδίας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/10 η κινητοποίηση της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., και άλλων Ομοσπονδιών με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων ενάντια στην προσχηματική αξιολόγηση στο Δημόσιο και στον δήθεν επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων.

Στη συνέχεια με πορεία οι συγκεντρωμένοι κατευθυνθήκαμε στα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπου και υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., κ. Παρασκευά Νομικό. Από πλευράς της Ομοσπονδίας ζητήθηκε να μας δοθούν εξηγήσεις για το πώς στοιχεία του απόρρητου ελέγχου που διενεργεί το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ στο ΥΠ.ΠΟ.Α. βρέθηκαν «κρεμασμένα στα περίπτερα» με τη μορφή «ρεπορτάζ» από εφημερίδα φίλα διακείμενη στην πολιτική ηγεσία του Υ.Δ.Μ.Η.Δ.

Από την πλευρά του Ειδικού Γραμματέα δεν δόθηκε απάντηση, παρά μόνο αρνήθηκε ότι οι διαρροές προέρχονται από την πλευρά του. Μετά από αυτό, όπως του έγινε σαφές, η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να δώσουν- σε πρώτη φάση- εξηγήσεις όσοι έχουν αναλάβει εργολαβικά τη συκοφάντηση, τη σπίλωση και την αμαύρωση των Δημοσίων Υπαλλήλων, με σκοπό να μετατραπούν πιο εύκολα σε βορά για τα συμφέροντα που επιδιώκουν τη διάλυση του Δημοσίου.

Επίσης, από την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., στη συνάντηση ζητήθηκε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι συνολικά να μην «χρησιμοποιηθούν» ως… πολιτικό παιχνίδι στην προεκλογική περίοδο της οποία η αυλαία, όπως όλα δείχνουν, σηκώθηκε. Για το λόγο τέθηκε επί τάπητος η άποψή μας πως πρέπει μέχρι τις εθνικές εκλογές να παγώσουν όλες οι συγκεκριμένες διαδικασίες.

Τέλος, ζητήθηκε ακόμη, να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία το αίτημα μας, που είναι να σταματήσει κάθε παράλληλη διαδικασία με αυτή του επανελέγχου, όπως είναι η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων για το θέμα του Π.Δ. 164/2004.
Και αυτό γιατί δημιουργεί θέμα τον κίνδυνο έκδοσης αντικρουόμενων αποφάσεων όπως έχει ήδη συμβεί.

Σε κάθε περίπτωση οι δράσεις της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και κυριότερα του δικαιώματος στην εργασία συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, μέχρι τη τελική νίκη. Η νίκη αυτή μπορεί να έρθει μόνο με Ενότητα, Αποφασιστικότητα, Αγώνα και Μαζική Συμμετοχή.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους της Αθήνας να συμμετέχουν:

  • Στην Παναττική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, από την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, με ταυτόχρονη παρουσία όλων των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 π.μ. έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την εκδίκαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, της αίτησης ακύρωσης κατά των αποφάσεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις οποίες επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή το νομοθετικό πλαίσιο της προσχηματικής αξιολόγησης.
  • Επίσης, στις 7:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενάντια στην κυβερνητική πολιτική με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.