logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 01/02/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. σας απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενάντια στο προωθούμενο από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Ένα νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει στη δημόσια ασφάλιση, κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει ακόμη και σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

Και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως αυτά που έχουμε διαβάσει ως μέτρα που θα περιλαμβάνει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη «μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού» δεν είναι παρά μόνο η αφετηρία για συζήτηση με αυτούς που… πραγματικά αποφασίζουν. Το κουαρτέτο των δανειστών στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσει αυτές τις προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να διασφαλίσει αυτό που έχει ψηφιστεί στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια συνολική αντεργατική - αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα. Τώρα διαλύεται ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό.

Πέρα από τις μειώσεις συντάξεων, πέρα από τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας που όλοι γνωρίζουμε θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε στην ιδιωτική ασφάλιση για να έχουμε στοιχειώδεις παροχές υγείας ή στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης στα γεράματα.
Ο στόχος προφανής: Η ενίσχυση του κεφαλαίου και των πολυεθνικών εταιρειών σε συνδυασμό με την ολοκληρωτική διάλυση του κοινωνικού κράτους, όπως προστάζουν οι φιλελεύθερες επιταγές που εκτελούν όλες οι κυβερνήσεις της «μνημονιακής» Ελλάδος.

Όμως εμείς οι εργαζόμενοι, αυτοί που βιώνουμε κάθε μέρα την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική, εμείς που θα χάσουμε κεκτημένα με αγώνες εάν ολοκληρωθεί η ψήφιση του αντιδραστικού αυτού νομοσχεδίου, εμείς πρέπει να το σταματήσουμε. Με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων με τη Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και την παραπέρα κλιμάκωση, με στόχο να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει.

Οι Εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α συμμετέχουμε μαζικά στις Απεργιακές Εκδηλώσεις με προσυγκέντρωση στην Αθήνα, Σταδίου και Δραγατσανίου (Πλ. Κλαυθμώνος) στις 10:30 π.μ και σε όλη την Ελλάδα στα Συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν από τα κατά τόπους τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!

Μαζικά, Αποφασιστικά, Ενωτικά θα πούμε το μεγάλο ΟΧΙ!
Αντιστεκόμαστε - Αγωνιζόμαστε - Ανατρέπουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.