Ergatotexnites.gr

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Υπουργείου Πολιτισμού.

Ανακοίνωση - 21-11-2016

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 21/11/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αντιμετωπίζουμε, κάθε μέρα και περισσότερο εντεινόμενη, την επίθεση στους μισθούς μας, στις συντάξεις μας, στις ελπίδες μας, στην ίδια την ζωή μας. Μια ζωή που μετέτρεψαν σε εξαθλίωση τα μνημόνια και η εφαρμογή αυτών όλες οι κυβερνήσεις, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Σήμερα, υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., που ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό με τη δέσμευση ότι θα σταματήσει τον μνημονιακό κατήφορο.

Μάλιστα, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. προωθεί μέτρα στον χώρο του Δημοσίου, τα οποία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Μέτρα περί επιτελικού κράτους, που ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα απ’ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και στοχεύουν σε ένα κράτος που ουσιαστικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει κυρίως προσωπικό με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Με την κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας μέσω της αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών, με την ιδιωτικοποίηση όλων των προσοδοφόρων υπηρεσιών του, με την αποτροπή των αυξήσεων στους μισθούς, μέσω του βαθμολογίου-μισθολογίου, με τον συνδικαλιστικό νόμο που έρχεται σε συνδυασμό με τη στοχευμένη κατασυκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος, με τον «κόφτη» που θεσμοθετήθηκε με τη μετακίνηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στο υπερταμείο, η συγκυβέρνηση καταδεικνύει με τον πιο σκληρό τρόπο τις προθέσεις της.

Οι εργαζόμενοι έχουμε πια μόνο ένα δρόμο: Να καταδείξουμε τις δικές μας προθέσεις. Τις προθέσεις του Αγώνα, της Ενότητας, της Αποφασιστικότητας, της Συμμετοχής, της Δράσης.
Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.

Στηρίζουμε το διεκδικητικό-απεργιακό πλαίσιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., διατρανώνουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΥΠ.ΠΟ.Α. και απαιτούμε λύσεις:

Αγωνιζόμαστε & Απαιτούμε:

- Άμεσα να τεθεί σε διαβούλευση με την Ομοσπονδία και τα Σωματεία το Νέο Οργανόγραμμα Λειτουργίας του ΥΠ.ΠΟ.Α.
- Άμεση μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, των συναδέλφων που έχουν θετικές δικαστικές αποφάσεις.
- Άμεσα νέες προσλήψεις σε φυλακτικό, τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α.
- Ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη 200 Αρχαιοφυλάκων εντός του τρέχοντος έτους.
- Άμεση ολοκλήρωση του Νέου Οργανισμού Λειτουργίας του Τ.Α.Π.Α. καθώς και των άλλων Ν.Π.Δ.Δ. του ΥΠ.ΠΟ.Α.
- Άμεσα να αντιμετωπιστεί το κτιριακό ζήτημα με την εύρεση σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει ενιαία το ΥΠ.ΠΟ.Α. και θα δώσει τέλος στις εξαιρετικά άσχημες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, ειδικά της κεντρικής υπηρεσίας.
- Άμεση λύση στη χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των Εργαζομένων, ώστε να διασωθεί ο Παιδικός Σταθμός και οι 35 εργαζόμενοι του Ταμείου. Ένα ζήτημα για το οποίο φέρει την απόλυτη ευθύνη ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, και το «επιτελείο» του.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου με τη μαζική μας παρουσία στις απεργιακές εκδηλώσεις θα στείλει ισχυρό το μήνυμα της αντίστασης:

Στην Αθήνα, προσυγκέντρωση των εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ.Α. στις 10:30 π.μ. στη γωνία Σταδίου & Δραγατσανίου.
Στην περιφέρεια, συμμετοχή στις κατά τόπους απεργιακές εκδηλώσεις των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.