Ergatotexnites.gr

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Υπουργείου Πολιτισμού.

Η δραστηριότητα της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ το τελευταίο χρονικό διάστημα

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 2 Απριλίου  2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: "Η δραστηριότητα της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ το τελευταίο χρονικό διάστημα"

Συναδέλφισσες/οι

Η ανθρωπότητα   βιώνει την πρωτόγνωρη εμπειρία  της πανδημίας του κορονοϊού με  χιλιάδες νεκρούς  χωρίς,  να γνωρίζουμε πότε αυτή η κατάσταση θα λάβει τέλος. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι,  ότι  σε επίπεδο κρατών έχει γίνει σαφές, πως τίποτα δεν θα είναι ίδιο την επόμενη μέρα. Την ίδια στιγμή εμείς  ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. δίνουμε   καθημερινά τη  μάχη  για την προστασία της υγείας των συναδέλφων μας  που εργάζονται με φυσική παρουσία.

Μέσα στα πλαίσια των παραπάνω εξελίξεων παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε στενά την εφαρμογή των Π.Ν.Π. και των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν το ΥΠΠΟΑ και έχουν σχέση με την υλοποίηση  των προβλεπομένων μέτρων για την εκ περιτροπής εργασία. Σε συνεργασία με τους περισσότερους  πρωτοβάθμιους  Συλλόγους σε όλη τη χώρα εντοπίσαμε προβλήματα και παλέψαμε για  την επίλυσή τους  σε συνεργασία με την Πολιτική Ηγεσία. Το παράδειγμα της ΥΣΜΑ είναι χαρακτηριστικό. Η σχεδόν καθημερινή παρουσία μας μέσα σε αυτές τις συνθήκες  στις Κεντρικές  και Περιφερειακές Υπηρεσίες  το αποδεικνύει.

Διαπιστώνοντας τα ζητήματα  προτείναμε στην πολιτική Ηγεσία και έγινε αποδεκτό την παράταση των συμβάσεων των συναδέλφων μας  που βρίσκονται σε ισχύ προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε κενό που αφορά τη λειτουργίας των Υπηρεσιών μας. Η αρχή έγινε πρόσφατα με τους εργαζόμενους στο ΤΑΠΑ. Αποτελεί πάγια αρχή της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ  σε οποιοδήποτε θέμα  να συμπεριλαμβάνουμε και τους συναδέλφους μας συμβασιούχους.

Είχε προηγηθεί η παρέμβασή μας για την παράταση ισχύος των έργων  του ΕΣΠΑ που αποτυπώθηκε σε προηγούμενη ΠΝΠ.

 Ταυτόχρονα με την έναρξη της λειτουργίας των Κεντρικών και Τοπικών Συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη ζητήσαμε να λειτουργούν και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με τον ίδιο τρόπο ώστε να προωθούνται τα ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας και βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Στην τελευταία συνάντηση μας με την Πολιτική ηγεσία κάναμε παρέμβαση για την αναστολή της διαδικασίας μετακόμισης της ΔΒΜΑ από τις κεντρικές Υπηρεσίες μεταφέροντας την έντονη ανησυχία των συναδέλφων μας.

 Ένα θέμα που κληθήκαμε να χειριστούμε λόγω εκτάκτων συνθηκών ήταν και αυτό των Συναδέλφων μας της ΕΟΕ. για τους οποίους πετύχαμε να μην έχουν καμία οικονομική ζημία και να επισπευστεί παράλληλα η διαδικασία μετακίνησής τους σε Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ.

 Επισημάναμε τέλος  ότι έχει προκύψει σημαντική καθυστέρηση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ από προηγούμενα χρονικά διαστήματα  προς τους προμηθευτές τους.   Η διαδικασία πληρωμής έχει αλλάξει από το παρελθόν  και περαιτέρω καθυστερήσεις  ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους για την υλοποίηση του έργου των Υπηρεσιών.

Συναδέλφισσες/οι

Η διαχείριση των κρίσεων απαιτεί  υπευθυνότητα, σοβαρότητα και κυρίως  φυσική παρουσία,  όπου κριθεί σκόπιμο. Όταν οι άλλοι κρύβονται στην ασφάλεια του σπιτιού τους και βομβαρδίζουν τα κοινωνικά δίκτυα με ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται , παραβιάζοντας  στην ουσία ανοιχτές θύρες, εμείς είμαστε παρόντες εκ του φυσικού για να λαμβάνονται και να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης, για να εκδίδονται όπου χρειάζονται  νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ως ΠΟΕ-ΥΠΠΟ  είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα που οι άλλοι οχυρώνονται πίσω από το παρελθόν στο οποίο ανήκουν. Τους αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων μας. 

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.


Είστε: Αρχική Σελίδα Τα Νέα μας Ανακοινώσεις ΠΟΕ-ΥΠΠΟ Η δραστηριότητα της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ το τελευταίο χρονικό διάστημα