Ergatotexnites.gr

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Υπουργείου Πολιτισμού.

Ενημερωτική Ανακοίνωση Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ

logo-posyppo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1Β – 105 55 ΠΛΑΚΑ

ΤΗΛ.: 210 3220992 – FAX: 210 3236294

Αθήνα, 9 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ενημερωτική Ανακοίνωση  της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. στο πλαίσιο της τακτικής  επικοινωνίας που έχει ξεκινήσει μαζί σας,  από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού,  με σκοπό  την ορθή και υπεύθυνη πληροφόρηση  σας  για τις δράσεις που πραγματοποιεί  στην κατεύθυνση  της προστασίας  των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α., σας ενημερώνει για τις κύριες εξελίξεις στο υπουργείο μας .

-Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. συνεχίζει να έχει όπου μπορεί  καθημερινή φυσική παρουσία με στελέχη της σε εργασιακούς χώρους, προκειμένου να παρεμβαίνει, όπου κρίνεται αναγκαίο, για την εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν στην προστασία των συναδέλφων από τον κορονοϊό. Η εικόνα που έχουν αποκομίσει τα κλιμάκια της Ομοσπονδίας, μετά από τις παρεμβάσεις που έκαναν προς την πολιτική ηγεσία την περασμένη εβδομάδα, είναι πως τα μέτρα εφαρμόζονται στο σύνολο σχεδόν των Υπηρεσιών. Αυτό το γεγονός καταγράφεται ως εξαιρετικά θετικό και πιστοποιεί πως όταν υπάρχει διάθεση για συνεργασία και σοβαρότητα απ’ όλες τις πλευρές  οι λύσεις βρίσκονται.

-Την ίδια ώρα συνεχής είναι η επικοινωνία μας με τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας που εδρεύουν στην περιφέρεια. Τα όποια προβλήματα μας μεταφέρονται από τους συναδέλφους καταγράφονται και όπου κρίνεται αναγκαίο και εφικτό, πραγματοποιούνται ενέργειες για την επίλυσή τους.   Η μέχρι στιγμής  πληροφόρηση που έχουμε από την περιφέρεια ωστόσο είναι πως και εκεί  τα μέτρα εφαρμόζονται επαρκώς.

-Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε επανειλημμένα  αποδείξει, βρισκόμαστε σε κατάσταση εγρήγορσης, έτοιμοι να παρέμβουμε όπου χρειαστεί.

-Πέραν των παραπάνω ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. οφείλουμε να συγχαρούμε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, για την απόφασή της να χορηγήσει, ως ελάχιστη έμπρακτη ανταμοιβή στους ιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ., 20.000 εισιτήρια για τις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όταν αυτές ξεκινήσουν και πάλι. Αναμφίβολα πρόκειται για μία πράξη τιμής προς του συναδέλφους μας στο υπουργείο Υγείας και οι οποίοι  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία. Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρούμε και τον κ. Γιώργο Κουμεντάκη, καλλιτεχνικό διευθυντή της Ε.Λ.Σ., ο οποίος είχε τη σχετική πρωτοβουλία.

Ως επίλογο σε αυτή την επικοινωνία μας κρίνουμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε για ένα γεγονός που φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο εν μέσω της πανδημίας στο Υπουργείο μας  Πρόκειται για τη θερμή υποδοχή που έτυχε από την ελληνική κοινωνία η πρωτοβουλία του ΥΠ.ΠΟ.Α. να  συγκεντρώσει και να διαθέσει δωρεάν εξαιρετικές επιλογές από Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους καθώς και εκδόσεις, διαφόρων ειδών, θεάματα και ακροάματα. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται το έργο του υπουργείο Πολιτισμού  και κατ’ επέκταση το έργο όλων ημών των εργαζομένων σε αυτό. Γίνεται καθημερινά πλέον ορατή   η χρησιμότητα του Πολιτισμού στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Σας καλούμε, εφόσον δεν το έχετε ήδη κάνει, να παρακολουθήσετε τις προσφερόμενες επιλογές. Αυτές βρίσκονται διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι του ΥΠ.ΠΟ.Α στο YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCHbv1zHdljxGvkHeV3tERtw/

Ακόμη περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να  βρείτε στο επίσημο site του ΥΠ.ΠΟ.Α

www.culture.gr

Ενώ για να παρακολουθήσετε δωρεάν τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου θα πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα του στο www.n-t.gr

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο δρόμο της συνέπειας και της ευθύνης απέναντι σας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να λύνουμε προβλήματα μέσα σε συνθήκες ενός ακήρυχτου πολέμου, που δημιούργησε και στην πατρίδα μας η πανδημία του κορονοϊού. Αφήνουμε για τους “γνωστούς και μη εξαιρετέους” τις ανέξοδες κορόνες, τις συκοφαντίες και τις… “τζούφιες” μάχες από την «ασφάλεια του καναπέ». Εμείς, έχουμε σαν στόχο μας την  επόμενη  εκείνη ημέρα, μόλις νικηθεί ο ύπουλος εχθρός, να μετρηθούμε όλες και όλοι,  και να είμαστε παρόντες   γεροί  και δυνατοί ώστε να ξεκινήσουμε τη νέα μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα, κάτω από τις νέες συνθήκες που θα έχουν δημιουργηθεί.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.